Vrbeks

12 decembar, 2018


http://www.kaochemicals.de/

Tokyo - Japan

Firma KAO Chemicals je danas jedno od najvećih imena u svetu hemijskog biznisa. Od 1887. godine, kada je osnivač ove firme g. Tomiro Nagase uspostavio proizvodnju sapuna u Tokiju, KAO Chemicals je izrastao u jednog od vodećih proizvođača sirovina i finalnih proizvoda u hemijskoj branši.

Ova multinacionalna kompanija, koja danas ima proizvodne pogone i predstavništva na svim kontinentima, uspela je da stvori koncept proizvodnje koji podrazumeva potpuno zatvoren proizvodni krug, od plantaža kokosovih palmi na jugoistoku Azije do sirovina i finalnih proizvoda koji se kreiraju u više desetina proizvodnih pogona širom sveta.

PROIZVODNI PROGRAM

Sirovine:
masni alkoholi, masne kiseline, masni amini, glicerini, jestiva ulja, oleo hemikalije-aditivi za betone i asfalt, agensi za podmazivanje, arome, hemikalije za poluprovodnike, toneri, uretan prepolimeri, ulja za hladno valjanje celika, boje, pigmenti i drugo...

Finalni proizvodi:
Sapuni, deterdženti, preparativna kozmetika, šamponi, proizvodi za negu kose, kreme za negu kože, paste za zube, omekšivači za rublje, izbeljivači, kućna hemija, boje za kosu, papirna konfekcija i drugo...

U svetsku mrežu ove korporacije, osim firmi koje u svom imenu sadrže i ime KAO Chemicals, takode spadaju: Goldwell Cosmetics, Guhl Ikebana Cosmetics, Nivea-Kao Company Limited, Novartis Kao Co Ltd, Jergens Canada Inc, The Andrew Jergens Company-USA i mnoge druge.

Evropski deo kompanije, KAO Chemicals Europe, (www.kaochemicals.de), danas spada u red proizvođača koji, zahvaljujući kvalitetu svojih proizvoda i usluga, uživaju poverenje mnogih vodećih evropskih proizvođača (L'Oreal, Henkel, Colgate, Garnier i mnogi drugi).